utorak, 30. ožujka 2010.

PRIGODNI USKRŠNJI ČUPAVCI

Često puta sam znala naići na svakojake komentare. Ne na svom blogu, daleko od toga, vi ste mi velika, velika potpora... Ali surfajući internetom, pronalazeći blogove, pregledavajući na Facebooku fotoalbume i slično, naišla sam na svakakve komentare. Ponekad jako lijepe i inspirirajuće, a ponekad potpuno neprimjerene. Znamo li odrediti granicu gdje završava naš komentar, a gdje počinje neprimjerena kritika? Smijemo li nabijati nekome na nos da se nama ne sviđa neka boja, motiv, materijal, tehnika, višak ili manjak istih? Zar svi imamo isti ukus? Je li nam svima sve jednako lijepo? Treba li takve komentare uopće iznositi?
Sigurna sam da ste svi gledali Večeru za pet i vjerovatno ste zamjetili komentare kandidata kod donošenja ocjena. Mnogi od njih su domaćinu dali manju ocjenu zato što im nešto nije fino, odnosno, ne jedu rajčicu, ne jedu majonezu, ne jedu gljive, ne jedu crveno meso... Da li ta večera stvarno zaslužuje manju ocjenu zato što mi nešto ne jedemo? Da li to umanjuje domaćinov trud i sveukupan dojam o jelu? Pa nitko ne može voljeti sve, svi smo mi različiti. Trebamo li druge osuđivati zato što mi nešto ne volimo i nije po našem ukusu?  Nije li bolje prešutjeti i jednostavno ne komentirati ako niste oduševljeni? Čemu ružna kritika?
Slažem se da trebamo biti iskreni, ali zar moramo nekome pokvariti dan takvim glupostima? Zar nije bolje reći to nije moj stil, ali sviđa mi se tvoja izvedba. Ili ja ne volim cvjetne motive, ali sveukupan dojam mi je jako lijep... Ne znam, to je samo moje mišljenje, ali rado bih čula i vaše!

Sad malo o uskršnjim ukrasima... Napravila sam male koke, bolje reći piliće, zečeve i ovce. Konstrukciju sam napravila od žice, na koju sam vezala pompone od vune, a za zečiće i ovčice sam dodavala i drvenu perlu za glavu. Slike mi baš i nisu famozne, ali napravila sam koliko sam mogla, vuna je inače nezahvalna za slikanje, a ove "prirodne" boje nisu pomogle...



P. S.  Sad se usudite poslije ovakvog posta da me iskritizirate! Hahahaha... Ma samo vi raspalite, otporna sam ja! :)

subota, 27. ožujka 2010.

RUŽE NA ZIDU

Morala samo ovo podijeliti s vama prije negoli bude u nepovrat izbrisano... Naime, to nisam ja slikala po zidu već moja mama, a uskoro bi moglo biti prekrečeno i onda... nema više... Ali možda vam da ideju kako samo s malo detalja možete osvježiti vaš prostor. Većina će vas se ionako uhvatiti krečenja uskoro ( znam da ja moram), a ovo vas možda potakne da izmjenite malo ambijent u vašem prostoru...

USKRŠNJI ARANŽMANI

Nema se šta tu puno pričati... Veseli šareni uskršnji aranžmani, puno cvijeća, boja i mašnica!


petak, 26. ožujka 2010.

KOKE I PILIĆI

Dobro, nisu samo koke i pilići, ima tu i ptičica i jedan zec, ali prevladavaju koke i njihova dječica. Ako se pitate otkud mi takva ideja da idem heklati uskršnje ukrase, odmah ću vas prosvjetliti! Od naše Ariane , koja je najviše zaslužna što heklam cvjetiće u neograničenim količinama, a sad je zaslužna i za ovu ideju. Predložila mi je da isprobam heklanje nekih kokica i slično za Uskrs, a ja sam se odlučila za visilice koje mogu zamjeniti uobičajene proljetno uskršnje vjenčiće ili pozdravne poruke. Iako su mi oduzele dosta vremena zbog nekih sitnijih detalja, donijele su mi i zabave i psihičku pripremu za nadolazeći Uskrs...

























srijeda, 24. ožujka 2010.

6 THINGS ABOUT ME

Nekoliko krasnih i simpatičnih dama, Maja , Željka , Lindolina i Pink Sandra , me prozvalo da napišem 6 stvari o sebi. I kako nema više smisla da to odugovlačim, uhvatih se posla...Mada mi uopće nije bilo lako, došlo mi je da napišem 6 stvari kojima se bavim, ali bojim se da  to već znate, kao i o mojoj obitelji...

1. Imam faze u životu kad volim biti sama i to ne sama na 5 minuta, nego sama i na mjesec dana! Onda malo pričam, još manje izlazim, odem u neki svoj svijet i tamo se ispušem i nakupim pozitivne energije. Često sam čula komentar na to : " Pa ne možeš biti vuk samotnjak!" , ali stvarno mogu! Da nemam troje djece i muža, bez problema bih nestala na par tjedana, a  vjerovatno i dulje!


2. Ne znam se isticati. S bilo kakvim javnim nastupima ili isticanjima sam imala velikih problema još od djetinjstva. To mi je prava noćna mora. Čak mi je i usmeno odgovaranje u školi bilo mučenje. Ali to je imalo i svojih prednosti. Zbog svoje povučenosti sam djelovala vrlo ozbiljno i bez problema sam se uklapala u društvo po godinama dosta starije od mene, a često puta sam sam bila ona kojoj se povjeravaju tajne. Danas sam se naučila nekako nositi s tim, prihvatiš svoje prednosti i mane, ali još uvijek bih propala u mišju rupu kad me netko javno hvali. Sva sreća na internetu gdje nitko ne vidi da se crvenim i sramno spuštam pogled.



3. Pravdam se! Tako je moja pokojna baka znala govoriti. Uvijek istjerujem neku pravdu. Što je dosta kontradiktorno s gore navedenim, ali kad se suočim s lažima i nepravdom, kao da mi netko stisne prekidač! Borim se do posljednjeg daha za ono šta vjerujem i kad znam da sam u pravu. A naravno da sam uvijek u pravu! Mislim da je laž prva stvar koja će me pretvoriti u živog vraga, pogotovo ako je bez pokrića! Bolje mi reci istinu da je ne znam kako grozna, nego da mi lažeš!



4. Obožavam cvijeće i kamen! Živim u totalno krivom podneblju.Ne podnosim kontinentalnu zimu, obožavam sunce i ne smeta mi da  i u podne na najjačem suncu čeprkam po svom cvjetnjaku. Cvijeće dovlačim odasvud. S ljetovanja dolazim gepeka punog kojekakvih limica i posudica punih cvijeća, čak i divljeg. I to sve uredno sadim okolo svoje kuće. Većina se ne primi, ali toliko se veselim kad makar jedna biljčica opstane! A kako skupljam cvijeće, tako skupljam i kamenje i isto ga dovlačim odasvud za svoje kamenjare. Da mi netko iskrca pun kamion kamenja u dvorište, bilo bi mi malo i za par dana bih tu cijelu hrpetinu raščistila bez problema i bez ičije pomoći!


5. Ne volim kućanske poslove! Ali doslovno ne volim! Ne volim pospremati, ne volim čistiti, ne volim brisati prašinu, ne volim boriti se s rubljem i posuđem, ne volim kuhati, ne volim ništa vezano s tim! Ipak to sve svakodnevno radim, ali ne volim i gotovo! Radije bih kopala, zidala ili bilo koji "muški" posao radila, nego kućanske poslove. Nekad me muž spasi pa skuha ručak. Možda je to razlog što prelazim preko njegovih ostalih mana, ali kad skuha ručak ili speče palačinke za večeru volim ga najviše na svijetu! 




6. Iako sam svjesna da će većina reći fuj,ipak ću to otvoreno reći: ovisnik sam o kofeinu i nikotinu! Znam, znam, ni jedno ni drugo nije uopće dobro, ali nema toga šta će me natjerati da prestanem! Ako mi ne paše ni jedno ni drugo onda slobodno možete zvati hitnu! 




Ovo nije bilo nimalo lako, ali sad ću prozvati još nekoliko dama  na razotkrivanje koje još uvijek nisu otkrile nešto o sebi: Ariana , Clloe , Kaća , GogeIvana i Pipistrela ...

ponedjeljak, 22. ožujka 2010.

IZNENAĐENJE

Danas me poštar jako obradovao! Nije donio ni jedan račun, samo neke obavijesti i očekivani paketić! Stigle su naušniceeeeeeeeeee!
Vrlo simpatična buduća gospođa Svjetlana Stojaković (potražite je na Facebooku, sigurno ćete svašta zanimljivog naći), me nedavno kontaktirala za razmjenu nakita, točnije naušnica koje su joj najdraže! Moj paketić je već stigao, tirkizne naušnice koje sam vam već predstavila, a sad je stigao i paketić za mene! Odnosno za mene i moje ljepotice! Dvoje malih i jedne veće, da sve tri budemo u tonu... Moje curke su ih odmah okačile, preko svojih naušnica samo da vide kako izgledaju i da se same sebi dive u ogledalu (narcis sindrom  ) ! Ma neću vam previše pričati, još sam sva onako usplahireno uzbuđena, pogledajte sami kako su slatke!





nedjelja, 21. ožujka 2010.

MOJ POZDRAV PROLJEĆU

Što bolje oslikava proljeće od cvijeća?! Tako i ja pozdravljam proljeće izrađujući cvjetiće! Trenutno se zabavljam končanim cvjetićima koji su bar duplo manji od prosječnih vunenih, a bar pet puta duže traje njihova izrada... Iziskuju puno strpljenja, ali mi ujedno i donose unutarnji mir. Za šta će biti upotrijebljeni, ne znam... možda naušnice, vesela proljetna ogrlica, šnalice, ukrašavanje odjeće... vrijeme će pokazati....





petak, 19. ožujka 2010.

LILIANN

Danas vam predstavljam gospođu Narukvicu koja se lijepo nosi s naušnicama iz prethodnog posta. Nije bila zahtjevna, samo šest sati rada u komadu... Guza (da guza... hahahaha) mi je utrnula, ali zadovoljna sam rezultatom. Podloga je od heklane žice, a sve ukrase sam dodatno namotavala da bude čvršća, a opet dovoljno fleksibilna...



četvrtak, 18. ožujka 2010.

LILY

Nisam baš nešto raspoložena za pisanje. U glavi mi je propuh, na jedno uho ulazi, a na drugo izlazi. I dok se ne izlufta, neću ni pokušavati smisleno pisati ( kao da inače smisleno pišem? )...Nadam se da ćete mi oprostiti!



srijeda, 17. ožujka 2010.

COLORA

Jedan gotovo upropašten dan izvukla je krasna večer. I zato što mi sad leptirići lete iznad glave i ptičice cvrkuću u istoj, predstavljam vam jednu kapu punu boja, baš za proljetno promjenjivo vrijeme, da nam i ružni dani budu veseliji!

AMERICANA

Kičasto ili bogato? Hm, to bi već moglo otvoriti pravu debatu! Što je nekome previše, drugome je baš taman...
Ovaj privjesak ima svega: decoupage na medaljončiću od dasa, cracle, akrilne boje, lak, žica i nekoliko vrsta perlica... Više vrsta materijala i nekoliko tehnika... Previše ili baš taman?



utorak, 16. ožujka 2010.

100 % HAND MADE

Ne znam zašto, ali s ovom torbom sam se baš namučila, što radeći, što razmišljajući. Započela sam je kao drugačiji model, pa mi se to nije sviđalo... Pa sam odlučila napraviti drugačije, zbog čega sam  oveći dio morala oparati. Onda sam heklala malo more cvjetića i listića koje mi je sin nekoliko puta rasuo po dnevnom boravku. Kad su sve pripreme bile završene, trebalo je to sve pospojiti. Za spajanje same torbe sam koristila tanku satensku vrpcu, a onda je došlo na red ono more cvjetića i listića koje sam prišivala u što gušćem rasporedu da dobijem punoću. Sve je bilo gotovo osim ručkica. U mom gradu ih naravno nema za kupiti, da ih naručujem on line, nije mi se dalo, jer sam ionako hrpu vremena potrošila dok sam je napravila, pa kud da čekam i to... Heklane nisu dolazile u obzir, nije to to! A onda mi je sinulo: obući ću žicu! I tako je nastala jedna 100% hand made torba! 



nedjelja, 14. ožujka 2010.

PINK PUNK

Ne znam je li se ovo moja zapostavljena rokerska duša javlja ili prijetim zimi ako ne pusti proljeće van, da ću je vezati lancima!? U svakom slučaju, ovo je jedna malo grublja verzija jednog pinky cvjetnog kompleta nakita...
Cvijeće su od dasa obojano akrilnim bojama i lakirano, te zarobljeno žicom uz dodatak perlica kao tučka i lanaca za punk efekt... Nešto malo neuobičajenije, ali ponekad treba dati do znanja da znamo šta hoćemo i da ćemo se svim silama truditi da to i ostvarimo!

subota, 13. ožujka 2010.

NAUŠNICE

Kažu da je tirkizna glavni hit ove sezone i vjerovatno će ljeto osvanuti u toj boji, a slijedeće će biti vjerovatno upeterostručena! Jedna simpatična buduća gospođa je izrazila želju za naušnicama takve boje, pa sam se potrudila da joj uslišim želju. Nadam se da sam uspjela. To je dosta nezahvalna boja jer je u biti dosta neodređena, proteže se od svjetlo plave do zelene, a nismo odredili u kojem smjeru da radim. Samo smo dogovorile da radim s dasom i da bude više shabby... hm.... Ja sam se odlučila da naginje više na plavo, a sad se pitam da li sam dobro napravila...  Jedne od žice sam napravila po svojoj volji, čisto zbog raznolikosti materijala. Poslane su i u strepnji sam da li su stigle...














petak, 12. ožujka 2010.

KRPARENJE

Nisam vam se stigla pohvaliti, dobila sam dvije gospođe koje sad rade umjesto mene... i jako sam happy! Ako sad gledate u čudu što se veselim gospođama koje mi flertuju s mužem ispred nosa, uopće nije čudno. Jedna je gospođa Sušilica Rublja, a druga Perilica Posuđa! Njih dvije mogu flertovati s mojim mužem do mile volje! Gospođa Sušilica  uvelike radi, a gospođa Perilica još planduje jer sam morala napraviti urnebes da bih je smjestila, a sad taj urnebes treba raskrčiti da majstor može do nje prići i objasniti joj kako da radi...
Još bih trebala i gospođu Šivaću Mašinu, ali dok ne nađem njoj smještaj moram upotrebljavati iglu i konac i samo svoje ručice... Tako sam danas preuredila svojoj školarki školske šlapice. Namjerno joj nisam kupila obične školske šlapice nego one platnene cipelice, jer znam kako se školske  šlapice obično raspadnu i u toku godine ih promijeni nekoliko pari... Ali kad mi je pokazala u kakvom su stanju ove... uf, majko mila! U biti su sasvim u redu, samo što onaj prednju ukrasni dio je postao najružniji dio na cijelim šlapama. Žao mi je što ih nisam slikala da vidite na što je to ličilo. Samo sam kćeri rekla da ih ubaci u moju mini radionu, pa ću nešto napraviti. Malo plave krpice, malo crvene, gumbići i kćer je rekla da su ljepše nego što su bile kao nove. Meni dovoljno!





ponedjeljak, 8. ožujka 2010.

TKO JOŠ SLAVI DAN ŽENA

Sva sreća da sam mami poklon za Dan žena dala još u subotu jer sam znala da se nećemo vidjeti. Dan mi je od početka za ništa... Nenaspavana, preko facebook-a navukla virus  i još 1000 drugih stvari... pa me ispričajte što o Danu žena ne pišem s oduševljenjem. Danas protestiram protiv same sebe i jedva čekam da današnji dan prođe! Možda sutra bude bolje!
Da ne grintam dalje, evo poklona za mamu. Jedan privjesak i zamislite, nije zelen. Pa ne mora baš sve biti zeleno! Može biti nekad i plavo!

nedjelja, 7. ožujka 2010.

U TANDEMU

Već neko vrijeme davim mamu da sašije koju torbu, jednostavnu, bez puno izmišljanja... ja ću ju uresiti, ali ona nek sašije dok ne nađem mjesta za šivaću mašinu, pa da mogu i sama nešto sašiti... Jedva sam je uspjela nagovoriti, ali sašila je i sad sam joj dala zadatak da mora još, hehehe... Malo se ulijenila jer je bila jako prehlađena i sad joj se teško vratiti u kolotečinu, pa dok sunce ne grane kako spada da može na oporavak među svoje cvijeće, moram joj dati kreativnog posla.
I eto, mama sašila, ja nabacila završni touch i u tandemu  smo stvorili pravu proljetnu torbu!

subota, 6. ožujka 2010.

TATIN ROĐENDAN

Kod mene se zaredali rođendani, a tek su počeli... Ovaj puta je moj tata bio na redu. Smišljala sam šta da mu napravim (muškarci su tako komplicirani )  i odlučila sam se za decoupage na staklu za jednu slikicu i decoupage na drvetu za jednu vješalicu za ključeve... Pa ajmo redom! Iskopala sam odnekud turbo stari metalni okvir za sliku koji sam rastavila, prebojala u smeđe, nabacila vosak i na kraju obojala u bijelo. Mali trik: ako rad na koji stavljate vosak sušite na kaminu ili drugom grijaćem tijelu, nema brušenja brusnim papirom jer vosak se topi i samo te dijelove prebrišete krpom...

Slijedeći korak je bio složiti izrezuckane salvetne motive obrnuto na staklo i nabaciti decoupage, te sve zavriti nježnijim pittoricom. Slika namijenjena bijelo plavoj spavaćoj sobi... I to je bio lakši dio posla! Teži dio posla je bila vješalica za ključeve. Onu drvenu kućicu nisam našla pa sam improvizirala...
Imala sam dasku, salvetu i dobru volju...
Dasku sam riješila bojajući je u crno, pa bijelo, malo brušenja, decoupage, mrvicu patine i gotovo... ali kukice...e, tu je bio problem! Prekopala sam gumbe i našla neke metalne starinske. I njih sam popatinirala da bude sve u stilu. dohvatila sam se čavala i pozabijala ih kako sam zamislila, kliještima ih savila i uhvatila se kačenja dugmadi.... Žica i prtljaj dok ne uspiješ. I uspjela sam! :)



petak, 5. ožujka 2010.

CVJETNI BROŠEVI


Jesam li ja vama rekla da sam zaluđena krpicama? Ma sigurno jesam! Jako dobra stvar za popunjavanje vremena dok se slojevi boje suše. Da, već imam započeto jedan , dva, tri , pet... radova koji se suše, čekaju inspiraciju za završetak... ma svašta nešto! Da ne bih gubila vrijeme u međuvremenu ( na nešto glupavo kao što je brisanje prašine, pranje suđa, čišćenje...), uhvatim se ovakvih manjih projektića. Malo krpica, vatre ( pod tim podrazumijevam svijeću, da ne bi slučajno išli zapaliti kuću), perlica i dobre volje i začas složite zgodne brošiće za vaše proljetne modne kombinacije ili kao zgodne pokloniće, npr za dan žena koji nam se približava...






KREĆEMO!

Humanitarna akcija  "Svi imaju pravo ići na maturalac, ali nemaju svi financijske mogućnosti-promijenimo to!" kreće u subotu, 6. ožujka na Gradskoj tržnici u Sisku!
 Zahvaljujemo se svima koji su kontaktirali obitelj Brodarac ili mene u želji da sudjeluju sa svojim kreacijama! Još jednom podsjećam da svi mogu sudjelovati! Bit će istaknuto vaše ime i podaci, logo (ako ga imate) kao zahvala na sudjelovanju Akcija traje do kraja ožujka, a svi koji žele sudjelovati su pozvani da pošalju svoje radove kao donacije. Javite se na broj telefona 091/1390-162 ( gđa Elizabeta Brodarac ) ili kontaktirajte mene da vam pošaljem adresu na koju možete slati. 
Obitelj Brodarac ( pokretači akcije uz nastavnicu Moniku Leško ) također sudjeluju sa svojim radovima ! Evo slikica!



































Click to play this Smilebox slideshow: recent work
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a Smilebox slideshow
Click to play this Smilebox scrapbook: creations
Create your own scrapbook - Powered by Smilebox
Make a Smilebox scrapbook
Click to play this Smilebox slideshow: heklanje
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a Smilebox slideshow
Click to play this Smilebox slideshow:
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a Smilebox slideshow
Click to play this Smilebox slideshow: heklanje 2
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Personalize your own free picture slideshow
Click to play this Smilebox slideshow: heklani nakit 2
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Free photo slideshow created with Smilebox
Click to play this Smilebox scrapbook: torbe
Create your own scrapbook - Powered by Smilebox
A scrapbooking design by Smilebox
Click to play this Smilebox photobook: nakit 2
Create your own photobook - Powered by Smilebox
Personalize your own free photobook
Click to play this Smilebox slideshow: nakit 3
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Create a free digital slideshow
Click to play this Smilebox slideshow: nakit od krpica
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Picture slideshow generated with Smilebox
Click to play this Smilebox scrapbook: decoupage
Create your own scrapbook - Powered by Smilebox
Customize your own free scrapbook design